Tort 2011

de gaby_duceag in Torturi, 3 Ian 2011 | 6008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de migdale
  • mousse visine
  • un plic gelatina
  • 300 gr visine
  • 200 ml frisca
  • esenta migdale
  • 2 linguri zahar
  • mousse ciocolata
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca
  • 1 plic gelatina
  • mousse vanilie si oua
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 250 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 1 ciocolata alba
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 2011:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, cacaua,esenta si la sfarsit uleiul.

Coacem in tava tapetata cu hartie pt. copt, la foc mic, aproximativ 20 minute.

Mousse visine

Scoatem samburii fructelor si le pasam impreuna cu zaharul .(cine are blender, baga blenderul 2 minute in amestec)

Gelatina o hidratam in sucul lasat de visine si o diluam pe baie de abur.

O adaugam peste visine odata cu frisca batuta bine si omogenizam.

Lasam doua minute la rece sa se inchege usor apoi incepem asamblarea.

Peste blat, turnam mousse-ul de visine; asta dupa ce am pus inelul de tort imprejurul blatului. Bagam la rece.

Preparam mousse-ul de ciocolata.

Topim ciocolata, la foc mic, impreuna cu 150 ml frisca.Racim.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa, apoi o diluam pe baie de abur. O racim usor si o amestecam cu ciocolata topita si restul de frisca, mixat bine.

Turnam peste stratul de visine.

Preparam si ultimul mousse.

Ouale le batem usor impreuna cu zaharul, adaugam laptele si fierbem la foc mic, amestecand mereu , pana se ingroasa si obtinem un amestec de consistenta unei smantani subtirele.

Hidratam gelatina in 100 ml apa, diluam pe baie de abur ,apoi racim si amestecam cu ouale si esenta de vanilie.

Turnam peste mousse-ul de ciocolata si lasam la frigider pentru doua ore.

Metoda decorului "coala de ciocolata" am descris-o aici doar ca acum, am pus ciocolata in doua pungi pe care le-am tinut in apa fierbinte pana s-a topit ciocolata.

Am taiat la un colt si am facut intai fasiile maro, le-am lasat putin apoi am turnat pe lungime ciocolata alba si  am nivelat cu un cutit, astfel incat culorile s-au intercalat.

Daca nu-i faceam "pufuletii" aia:))) era super.

E foarte bun, pun maine poza cu sectiunea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 2011" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (98)

gaby_duceag 1

06.01.2011, 16:07

)))onesta, La multi ani!
@Nadinutzo

DIANA B 1

07.01.2011, 11:20

Gabitule , ai omis sa treci la ingrediente ceva ... FUNDITA

housy 1

17.05.2011, 22:21

arata bestial...super idee.......felicitari..:*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu crema de lamaie